Strona/Blog w całości ma charakter reklamowy, a zamieszczone na niej artykuły mają na celu pozycjonowanie stron www. Żaden z wpisów nie pochodzi od użytkowników, a wszystkie zostały opłacone.

Autor: 09:39 Inne

Jakie są popularne rodzaje włoskiej mozzarelli

Włochy są znane z wielu wyśmienitych dań, wśród których bez wątpienia światową sławę zyskała pizza. Ale jeśli smakować ma ona jak należy, to obowiązkowo trzeba do jej wytworzenia użyć najlepszych jakościowo składników, w tym również takich jak mozzarella włoska. Mozzarelle są produkowane w wielu krajach, i niekiedy udaje się uzyskać rzeczywiście dobry smak. Lecz z wielu powodów nawet nie ma co ich próbować porównywać do tego, co mogą zaoferować producenci z Włoch, nierzadko robiące swoje sery według tradycyjnych receptur.

Bierze się to nie tylko z bardzo dobrego mleka, które pochodzi od bydła wypasanego w czystych rejonach kraju, lecz również używanych od wielu lat przepisów. Tradycyjna mozzarella buffala produkowana jest jedynie z mleka które dają bawolice. To mleko zawiera trochę więcej tłuszczu, z tego też powodu charakteryzuje się odrobinę kwaskowym, a jednocześnie naprawdę delikatnym posmakiem.

Buffala to nazwa zastrzeżona wyłącznie dla wybranych rejonów Włoch, ale nabywając ten rodzaj sera można się spodziewać doskonałej jakości. Jeśli ktoś zdecyduje się go spróbować, to może odwiedzić jakiś sklep mający w ofercie produkty włoskie oryginalne, z pewnością uda mu się go tam kupić. Będąc w takim sklepie warto rozejrzeć się za następnym interesującym gatunkiem sera, jakim niewątpliwie jest mozzarella burrata. Charakteryzuje się ona tym, że w środku kulki posiada wypełnioną maślanym płynem kieszonkę, która powstaje w trakcie produkcji, przez dodanie niedużej ilości masła.

+Tekst Sponsorowany+

ℹ️ ARTYKUŁ SPONSOROWANY
(Visited 3 times, 1 visits today)
Close